PRINUDNO SLETIO

U avionu premijera BiH izbio požar, kriv aparat za kafu

"Poslije smo saznali da se zapalio aparat za kafu. Nakon slijetanja su stigle vatrogasna služba, policija i hitna pomoć. Sat-dva smo čekali u autobusima, nakon čega su nas obavijestili da je avion neispravan", kazao je guverner Centralne banke
0 komentar(a)
Austrian Airlines, Foto: Shutterstock
Austrian Airlines, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.04.2015. 10:32h

Putnički avion kompanije "Ostrian erlajns" (Austrian Airlines), koji je prošle noći poletio iz Vašingtona bio je prinuđen da prinudno sleti zbog požara.

Požar je uzrokovao aparat za kafu. Brzom reakcijom avion je prinudno spušten na pistu u Vašingtonu, povrijeđenih nije bilo, a 50 vatrogasaca gasilo je požar na motoru aviona.

U avionu su bili i političari iz BiH koji su se vraćali sa sastanka s predstavnicima MMF u Vašingtonu.

U avionu su bili premijer Federacije BiH Fadil Novalić, guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić i drugi zvaničnici.

Avion je, kako je Kozarić rekao portalu Klix.ba, poletio s aerodroma u Vašingtonu i poslije 45 minuta je javljeno da zbog tehničkih problema mora prinudno da se vrati na polazno odredište.

"Poslije smo saznali da se zapalio aparat za kafu. Nakon slijetanja su stigle vatrogasna služba, policija i hitna pomoć. Sat-dva smo čekali u autobusima, nakon čega su nas obavijestili da je avion neispravan", kaže Kozarić.

Neki od putnika izjavili su kako su tokom leta mogli i da osjete miris paljevine koji je, vjerovatno, poticao od neispravnog aparata za kafu.

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak je, takođe, trebalo da bude na ovom letu ali je, kako saznaje N1, promijenio kartu i otišao ranije iz Vašingtona, dok je delegacija iz Republike Srpske otišla avionom "Lufthanse", preko Minhena.

Delegacija BiH je tako ostala u Vašingtonu, a smještena je u hotelu blizu aerodroma.

Predstavnici BiH je trebalo da jutros u Luksemburgu budu na neformalnom radnom doručku "Prijatelji Bosne i Hercegovine", čiji je inicijator ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, Vesna Pusić.

Sastanku u Luksemburgu će prisustvovati visoka predstavnica EU Federika Mogerini, komesar za proširenje EU Johanes Han, i ministri spoljnih poslova EU.

Preporučujemo za Vas