Obama ide u Rijad da izjavi saučešće kralju Salmanu

Očekuje se da će među zvaničnicima koji će otići u Rijad biti i britanski premijer Dejvid Kameron, francuski predsjednik Fransoa Oland i iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif
2 komentar(a)
kralj Salman, Foto: Reuters
kralj Salman, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.01.2015. 13:04h

Predsjednik SAD Barak Obama skratiće posjetu Indiji, da bi otišao u Rijad i izjavio saučešće kralju Saudijske Arabije Salmanu, zbog smrti kralja Abdulaha, saopštila je Bijela kuća.

Obama i njegova supruga Mišel u utorak će otići u Rijad i u ime američkog naroda izjaviti saučešćhe kralju Salmanu, rekao je portparol Bijele kuće Džoš Ernest.

Obamu će u ponedjeljak primiti indijski premijer Narendra Modi. Prema prvobitnom planu, američki predsjednik je u utorak trebalo da posjeti čuveni mauzolej Tadž Mahal.

Očekuje se da će među zvaničnicima koji će otići u Rijad biti i britanski premijer Dejvid Kameron, francuski predsjednik Fransoa Oland i iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif.

Kralj Abdulah koji je vladao Saudijskom Arabijom od avgusta 2005. godine, umro je u 90. godini, objavila je u četvrtak uveče Saudijska državna televizija.

Abdulaha je naslijedio njegov 79-godišnji brat Salman.

Bonus video: