Princ Vilijam se sastao sa Obamom

Britanski princ će održati govor u sjedištu Svjetske banke o švercu ugroženih životinjskih vrsta, poslije čega se vraća u Njujork, gdje će prisustvovati raznim dobrotvornim akcijama u ime britanske vlade
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2014. 18:33h

Britanski princ Vilijam sastao se danas u Ovalnom kabinetu Bijele kuće sa američkim predsjednikom Barakom Obamom, dok će njegova supuga Kejt sa Širlin Mekrej, suprugom njujorškog gradonačelnika Bila de Blasija, obići razvojni centar za djecu.

Vilijam i Kejt doputovali su u trodnevnu posjetu Njujorku gdje ih je dočekala grupa obožavalaca.

"Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža stiglu su u Njujork", navodi se u poruci na društvenoj mreži Twitter britanskog konzulata u Njujorku.

Princ i njegova surpuga, koja u aprilu treba da se porodi, pozdravili su obožavaoce ispred hotela "Karlajl" u Njujorku.

Njihova posjeta je diplomatskog i ekonomskog karaktera i prva je zvanična posjeta SAD od kratke, nezvanične posjete Los Anđelesu 2011. godine.

Vilijam, drugi u redu za britanski prijesto poslije oca, princa Čarlsa, danas će posjetiti Vašington gdje će ga u Bijeloj kući primiti američki predsjednik Barak Obama.

Britanski princ će kasnije održati govor u sjedištu Svjetske banke o švercu ugroženih životinjskih vrsta, poslije čega se vraća u Njujork, gdje će prisustvovati raznim dobrotvornim akcijama u ime britanske vlade.

Galerija

Bonus video: