Kalifornija pogođena pljuskovima i olujom

Lokalne televizije prenijele su slike uspaničenih stanovnika kako stavljaju vreće sa pijeskom radi zaštite kuća
0 komentar(a)
Kalifornija, Foto: Reuters
Kalifornija, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2014. 09:05h

Jaki pljuskovi pogodili su sušom pogođenu Kaliforniju, dovodeći do poplava, zastoja u saobraćaju i evakuacija zbog straha od klizišta.

Posle nezapamćene suše, Kaliforniju su pogodili jaki pljuskovi od njene južne granice sa Meksikom do sjeverne granice sa Oregonom, prenijela je agencija AFP. U predgrađu Los Anđelesa, Glendor, u kanjonima Kamarilo i Silverado kao i u okrugu Orindž, evakuisano je 120 ljudi, dok su u Malibuu neke saobraćajnice privremeno zatvorene. Zbog rušenja električnih stubova, 11.300 žitelja okruga Orindž oko bilo je bez struje.

Lokalne televizije prenijele su slike uspaničenih stanovnika kako stavljaju vreće sa pijeskom radi zaštite kuća. Grad Malibu ostao je izolovan jer su jake kiše poplavile puteve i oboreni su dalekovodi. Više djelova Los Anđelesa pogođeno je rekordnim padavinama, sa 2,9 centimetara vode koja je pala nadmašujući rekord iz decembra 1961. godine kada je palo 2,79 centimetara vode, pokazuju podaci Nacionalne meteorološke službe. Još padavina očekuje se i danas širom regiona, dok meteorolozi predviđaju slabljenje oluje u danima uoči vikenda.

Bonus video: