DOBITNICA NOBELOVE NAGRADE ZA MIR

Malala poklonila 50.000 dolara za obnovu škole u Gazi

Malala Jusufzai (17) je dobitnica Nobelove nagrade za mir za ovu godinu, za promovisanje prava žena na obrazovanje u svom rodnom Pakistanu
0 komentar(a)
Malala Jusufzai, Foto: Reuters
Malala Jusufzai, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.10.2014. 21:38h

Dobitnica Nobelove nagrade za mir, mlada Pakistanka Malala Jusufzai, poklonila je 50.000 dolara od nagrade "Djeca svijeta" za obnovu škole Ujedinjenih nacija (UN) u Gazi, oštećene ljetos tokom ratnih sukoba Izraela i Hamasa.

Kako je saopštila agencija UN za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA), Malala je odlučila da cjelokupni novčani iznos nagrade "Djeca svijeta" od 50.000 dolara, koja joj je dodijeljena danas u Stokoholmu, pokloni za obnovu škole, prenosi AP.

Malala je poručila da palestinska djeca zaslužuju kvalitetno obrazovanje, i da bez obrazovanja, nikada neće biti mira, dodaje se u saopštenju.

Na desetine škola UN u Gazi oštećeno je ili razoreno tokom 50 dana rata. Malala (17) je dobitnica Nobelove nagrade za mir za ovu godinu, za promovisanje prava žena na obrazovanje u svom rodnom Pakistanu.

Mlada pakistanska aktivistkinja preživela je ranjavanje, pošto su je talibanski borci u oktobru 2012. pogodili u glavu, u pokušaju da je ućutkaju u njenoj kampanji.

Preporučujemo za Vas