SAD: Potvrđeno da je Eliot Rodžer ubica iz Santa Barbare

Policija je na konferenciji za novinare saopštila kako je Eliot prethodno nožem usmrtio trojicu sobnih kolega
0 komentar(a)
Eliot Rodžer, Santa Barbara, Foto: Beta/AP
Eliot Rodžer, Santa Barbara, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.05.2014. 17:55h

Američka policija potvrdila je da je 22-godišnji student Eliot Rodžer, sin reditelja Pitera Rodžera, ubica iz crnog BMW-a u Santa Barbari.

On je juče iz crnog BMW-a u pokretu nasumice iz vatrenog oružja pucala na ljude u blizini univerzitetskog kampusa u Santa Barbari, ubivši šest i ranivši sedam osoba.

Policija je na konferenciji za novinare saopštila kako je Eliot prethodno nožem usmrtio trojicu sobnih kolega, prenosi Bi-Bi-Si.

Rodžer je nakon razmjene vatre s policijom, koja ga je gonila, pronađen u slupanom automobilu, u kojem je izvršio samoubistvo pucnjem u glavu iz vatrenog oružja.

Uz njega su pronadjena tri poluautomastska pištolja, koji su svi bili legalno nabavljeni i registrovani na njegovo ime.

Stručnjaci analiziraju video snimak na Ju-tjubu na kojem Rodžer sjedeći u kolima prijeti kako će se "osvetiti ljudskom rodu". Njegova porodica je zabrinuta ovim video snimkom kontaktirala policiju prije nego što je došlo do jučerašnjeg zločina.

Rodžer je imao problema u uspostavljanju prijateljstava, a navodno je bio ogorčen zbog toga što ga je nedavno napustila djevojka.

U detinjstvu Rodžeru je dijagnoziran Aspergerov sindrom - blaga forma autizma, zbog čega je bio na terapiji. Stručnjaci su procjenjivali da je on uprkos pomenutog sindroma "visoko funkcionalna" ličnost.

Bonus video: