Budućnost Tajlanda: Razuzdana princeza u tangama u čast Fufua

Objavljeni video-snimak sasvim sigurno neće doprinijeti smirivanju strahovanja da princ Maha nije osoba dostojna da nasljedi presto svog oca
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2014. 13:53h

Nekoliko dana nakon što je vojska u Tajlandu izvršila državni udar i privela bivšu premijerku Jingluk Šinavatru, poslije čega su stotine ljudi u znak protesta zbog nasilnog preuzimanja vlasti izašle na ulice, objavljen je video-snimak tajlandskog prijestolonasljednika Mahe i njegove supruge kako se zabavljaju na proslavi u čast nikog drugog nego njihovog razmaženog kučenceta Fufua.

Snimak dekadentne žurke, na kojoj je bivša konobarica, a sadašnja princeza Srirazmi, samo u tangama hranila pudlicu kolačima, zabilježen je u tajlandskoj kraljevskoj palati u Bangkoku.

U jednom trenutku obnažena princeza koja sjedi na zemlji savija se iznad posude za hranu svog kućnog ljubimca, kao da hoće da jede iz nje, a u drugoj sceni se vidi kako sluga pada na koljena ispred nje. Na kraju kraljevski par pjeva Fufuu rođendansku pjesmu.

Prijestolonasljednik i njegova razuzdana supruga juče su napustili “Tilni hol”, hotel sa pet zvjezdica u Hempširu, gdje su proveli skoro nedjelju dana u pratnji 30-člane posluge.

Objavljeni video-snimak sasvim sigurno neće doprinijeti smirivanju strahovanja da princ Maha nije osoba dostojna da nasljedi presto svog oca, 86-godišnjeg kralja Rame IX ili Pumipuna Adunjedeta, koji, kako se tvrdi, boluje od Parkinsonove bolesti i nije viđen u javnosti otkako je vojna hunta proglasila vanredno stanje.

Depeše američkih diplomata, koje su prošle godine procurile u javnost, otkrivaju da mnogi tajlandski visoki zvaničnici sumnjaju da je prijestolonasljednik sposoban da naslijedi kralja na prijestolu.

U jednoj od njih, američki ambasador u Bangkoku navodi kako mu se princeza Srirasmi u povjerenju rekla da Fufu “zauzima položaj vrhovnog komandanta vazduhoplovnih snaga”.

Prijestolonaslednik ima četiri sina iz prvog braka koje je protjerao iz Tajlanda 1996. i koji od tada žive u SAD.

Princezom Srirasmi oženio se 2001. godine, i sa njom ima devetogodišnjeg sina. Neimenovani izvor iz Tajlanda izjavio je juče: “Ima mnogo onih koji bi više voljeli da se prijestolonasljednik ne vrati.”

Galerija

Bonus video: