Tramp: Propali Njujork tajms je napisao lažni članak da je Mekgan "CINKAROŠ", ja sam mu dozvolio da svjedoči

Tramp je u nizu tvitova napao članak Njujork tajmsa u kom se navodi da Mekgan sarađuje sa timom specijalnog tužioca Roberta Milera, koji istražuje navodno rusko miješanje u izbore i eventualnu saradnju s Trampovim izbornim štabom
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.08.2018. 07:17h

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je da njegov savjetnik Don Mekgan nije "cinkaroš" a istragu o ruskom miješanju u izbore je osudio kao "makartizam".

Tramp je u nizu tvitova napao članak Njujork tajmsa u kom se navodi da Mekgan sarađuje sa timom specijalnog tužioca Roberta Milera, koji istražuje navodno rusko miješanje u izbore i eventualnu saradnju s Trampovim izbornim štabom.

"Propali Njujork tajms je danas napisao lažni članak u kom implicira da to što je Mekgan satima svjedočio pred specijalnim tužiocem znači da je 'CINKAROŠ' tipa Džona Dina. Ali ja sam njemu i ostalima dozvolio da svjedoče - nisam morao. Nemam šta da krijem", naveo je predsjednik SAD.

Njujork tajms je saopštio da stoji iza navoda u članku.

Džon Din, koji često kritikuje Trampa, bio je savjetnik predsjednika Ričarda Niksona tokom afere "Votergejt". On je sarađivao s tužilaštvom i pomogao da Nikson 1974. bude natjeran da podnese ostavku, iako je odslužio zatvorsku kaznu zbog ometanja pravde.

On je u subotu na Tviteru naveo da je Tramp "potpuni nesposobnjaković" i da "neće otići dobrovoljno ili dostojanstveno", a juče da sumnja da Tramp ima "bilo kakvu ideju šta je Mekgan rekao Mileru".

"Takođe, Nikson je znao da se sastajem tužiocima jer sam mu to rekao. Ipak, nije mislio da ću im reći istinu", tvitovao je Din.

Trampov prvobitni pravni tim je ohrabrio Mekgana i ostale zvaničnike Bijele kuće da sarađuju s Milerom.

Predsjednik je juče istragu ponovo nazvao "lovom na vještice".

"Toliko života uništeno ni zbog čega - makartizam najgore vrste. Čitajte o kasnijem periodu Džozefa Makartija jer smo sada savremenici Milera i njegove bande prema kojima je Džozef Makarti beba. Namješteni lov na vještice", naveo je Tramp na Tviteru.

Senator Džozef Makarti je tokom pedesetih godina predvodio lov na navodne komuniste u svim sferama američkog društva i kampanjama blaćenja uništio mnoge karijere.

Bonus video: