Boko Haram opet aktivan: Ubili preko 40 studenata u domu

Mato je dodao da su napadači bili zapalili zgradu i da snage bezbjednosti još pronalaze tijela
0 komentar(a)
Nigerija, Foto: Beta/AP
Nigerija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.09.2013. 16:16h

Pripadnici ekstremističke grupe Boko Haram napali su rano jutros studentski dom u Nigeriji i, prema prvim izvještajima, ubili 42 studenata, javljaju agencije.

"Teroristi grupe Boko Haram ušli su u internat Poljoprivrednog fakulteta u Gudžbi i otvorili vatru na studente" koji su spavali, rekao je Agenciji Frans pres portparol nigerijske vojske Lazarus Eli.

On je dodao da još nema podataka o žrtvama.

Molima Idi Mato, s Poljoprivrednog fakulteta, rekao je agenciji Asošiejtid pres da je je oko 1.000 studenata uspjelo da pobjegne.

Mato je dodao da su napadači bili zapalili zgradu i da snage bezbjednosti još pronalaze tijela.

Fakultet se nalazi na jugoistoku Nigerije, oko 40 kilometara od poprišta sličnog napada prošle sedmice u gradu Damaturu.

Pripadnici Boko Harama, preobučeni u vojnike, postavili su u utorak blokadu na lokalnom putu na sjeveroistoku Nigerije i izvlačili su putnike iz vozila i ubijali ih. U tom napadu je ubijeno više od 140 ljudi.

Boko Haram je mreža radikalnih islamista, koja je 2009. godine počela oružanu pobunu protiv države. U posljednje dve godine je u napadima tog pokreta, povezanog sa Al Kaidom, ubijeno skoro 2.000 ljudi.

Bonus video: