Al Kaida prijeti: Vrijeme je za novi napad na SAD

Al Zavahiri je uputio audio poruku, koja je u četvtak postavljena na Internet, a u njoj poziva "na novi veliki napad na SAD, čak iako su potrebne godine strpljenja za to"
33 komentar(a)
Twin towers, Foto: Www.deviantart.com
Twin towers, Foto: Www.deviantart.com
Ažurirano: 13.09.2013. 11:15h

Vođa Al Kaide Ajman Al Zavahiri uputio je poruku, dan nakon obilježavanja godišnjice napada na Njujork, u kojoj sljedbenike popziva na novi napad na SAD.

Al Zavahiri je uputio audio poruku, koja je u četvtak postavljena na Internet, a u njoj poziva "na novi veliki napad na SAD, čak iako su potrebne godine strpljenja za to", javlja CNN a prenosi B92.

CNN podsjeća da se Al-Zavahiri nalazi na čelu Al Kaide od ubistva neprikosnovenog vođe i osnivača Al Kaide Osame Bin Ladena, u maju 2011.

U najnovijoj poruci, Al Zavahiri proglašava pobjedu nad Amerikom u Iraku i Avganistanu i poziva teroriste da nastave borbu na američkom tlu, a kao primjer za to je naveo bombaški napad na bostonskom maratonu koji se dogodio 15. aprila.

On je takođe ohrabrio svoje sljedbenike da i dalje provociraju SAD da još više novca troše na bezbjednost, u cilju da se američka ekonomija oslabi.

Bonus video: