Na sjeveru engleske

U incidentu u britanskom zatvoru povrijeđena dva čuvara

Medijski izveštaji tvrde da su napadači muslimanski zatvorenici, podstaknuti nedavnim brutalnim ubistvom jednog britanskog vojnika
0 komentar(a)
ful saton zatvor, Foto: Mirror.co.uk
ful saton zatvor, Foto: Mirror.co.uk
Ažurirano: 28.05.2013. 14:55h

Dva zatvorska čuvara su povrijeđena u napadu u jednom strogom zatvoru u Britaniji, saopštilo je udruženje zatvorskih službenika.

Medijski izveštaji tvrde da su napadači muslimanski zatvorenici, podstaknuti nedavnim brutalnim ubistvom jednog britanskog vojnika.

Udruženje je za agenciju AFP saopštilo da je u nedjelju uveče jedan od čuvara gotovo četiri sata držan kao talac u zatvoru Ful Saton u blizini Jorka u sjevernoj Engleskoj dok ga pripadnici službe za suzbijanje pobune nisu uspjeli izbaviti.

Zvaničnici nisu potvrdili izveštaje da su tri napadaca muslimanski zatvorenici koje je inspirisalo prošlonedjeljno brutalno ubistvo jednog britanskog vojnika na ulici Londona, za koje su osumnjičeni islamski ekstremisti.

Britanski list Mirror je objavio da su čuvara kidnapovala i tukla tri zatvorenika koje je razjario poziv zatvorskog imama da se mole za vojnika Lija Rigbija koji je prošle srede usmrćen usred bela dana.

Britansko ministarstvo pravde je potvrdilo da se u tom zatvoru desio "incident u kojem su učestvovala tri zatvorenika".

Preporučujemo za Vas