Lažne opatice švercovale kokain

U Kolumbiji uhapšene tri švercerke droge, koje su u odjeći časnih sestara pokušale da prokrijumčare šest kilograma kokaina na ostrvo puno turista
82 pregleda 1 komentar(a)
Časne sestre, Kokain, Foto: Bbc.co.uk
Časne sestre, Kokain, Foto: Bbc.co.uk
Ažurirano: 08.05.2013. 15:51h

Kolumbijske vlasti su uhapsile tri švercerke kokaina obučene kao časne sestre, po njihovom dolasku na turističko ostrvo San Andres na Karibima, prenijeli su francuski mediji.

Lažne časne sestre, starosti između 20 i 37 godina, pristigle iz Bogote svaka sa po dva kilograma kokaina prilepljena za tijelo ljepljivom trakom, otkrivene su na aerodromu tog arhipelaga koji se nalazi 700 kilometara sjeverozapadno od kolumbijske obale.

Policija je navela da je žene otkrilo njihovo ponašanje, razdrljena odjeća i nervozni uzdasi.

Vrijednost zaplijenjene robe, podijeljene na više od 60.000 doza, procijenjena je na više od 65 miliona pezosa, što je nešto malo više od 27.000 eura.

Vlasti Kolumbije, najvećeg svjetskog proizvođača kokaina uz Peru, redovno hapse narko dilere, takozvane "mule"(ljude i žene koji prenose drogu), koji pokušavaju da je prenesu prije svega u SAD, Meksiko, Španiju i na Tajland.

Tehnike kamuflaže su generalno veoma različite, od torbi do računara, preko knjiga, parfimerijskih proizvoda ili cipela.

Neki čak ponekad gutaju kapsule kokaina, rizikujući svoj život.

Bonus video: