Amerika u šoku: Ubijeni tužilac i njegova supruga

Jedan od glavnih tužilaca u Teksasu, Majk MekLeland i njegova supruga, koji su juče ubijeni, žrtve su planiranog napada, pišu američki mediji
2 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2013. 13:16h

Javnost u SAD je šokirana jučerašnjim dvostrukim ubistvom, pogotovo nakon ranijeg ubistva zamjenika tužioca, što se dugo nije dogodilo u Americi.

Tužilac MekLeland i njegova supruga, ubijeni su u svojoj kući u gradiću Forni, južno od Dalasa, pošto je ubica u njih ispalio više rafala iz automatskog oružja.

U Teksasu vodio istragu u vezi sa reketiranjem protiv jedne rasističke bjelačke organizacije.

Tužilac MekLeland je imao dvadesetrogodišnju karijeru u vojsci SAD, a učestvovao je i u operaciji "Pustinjska oluja" 1991. godine u oslobađanju Kuvajta od iračkih inavazionih snaga.

Policija sada istražuje moguću vezu sa ubistvom zamjenika tužioca Hasea, koji je likvidiran krajem januara, istog dana kada je ministarstvo pravde SAD saopštilo da tužilaštvo ovog okruga u Teksasu vodi istragu u vezi sa reketiranjem protiv jedne rasističke bjelačke organizacije.

Pored dvojice tužioca, prošle nedjelje je na pragu svoje kuće u Denveru ubijen šef svih zatvora u Koloradu Tom Klements, a osoba za koju se sumnja da ga je ubila Ivan Ebel, nastradao je par dana kasnije u policijskoj potjeri.

Zamjenik tužioca Hase, koji je prije dva mjeseca ubijen u Teksasu, bio je osamdesetih godina prošlog vijeka šef odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala, a kasnije se sličnim slučajevima bavio i kod tužioca MekLelanda.

Galerija

Bonus video: