Poginulo 17 osoba u napadu na policijsku bazu u Avganistanu

U avganistanskoj provinciji Gazni, na 100 km od prijestonice Kabula, talibanski ekstremisti i borci Al Kaide ubili 11 policajaca i šestoro civila
0 komentar(a)
Avganistan, bombaški napad, Foto: Rojter
Avganistan, bombaški napad, Foto: Rojter
Ažurirano: 27.02.2013. 14:40h

U napadu talibanskih pobunjenika na policijsku bazu u Avganistanu poginulo je 11 policajaca i šestoro civila u istočnoj provinciji Gazni, na oko 100 kilometara južno od Kabula, saopštila je danas avganistanska policija.

Dvojica pripadnika obezbjeđanja su uhapšeni i ispitani zbog čega nisu uspjeli da onemoguće napad, rekao je za BBC guverner provincije Musa Kan Akbarzada. Sve žrtve ubijene su dok su spavale u bazi, dodao je Akbarzada.

U provinciji Gazni aktivni su i talibanski ekstremisti i borci Al Kaide. Za napad su odgovornost preuzeli talibani.

Iako još nisu poznati detalji napada, koji je izveden prije zore na kontrolni punkt avganistanske policije, zamjenik provincijskog guvernera Abdul Jamhe Jamhe kazao je da su talibani otrovali ljude prisutne na kontrolnom punktu, a zatim izveli napad.

"Prema prvim informacijama, prvo su ih otrovali, a zatim na njih pucali, ali sačekaćemo konačni izvještaj našeg istražnog tima", rekao je šef državne policije Ališah Ahmadžai.

U Kabulu je danas, u samoubilačkom napadu na autobus koji je prevozio vojno osoblje, ranjeno šest avganistanskih vojnika i četiri civila. To je drugi samoubilački napad u Kabulu u proteklih nedelju dana.

Bonus video: