Sjeverna Koreja: SAD je u dometu naših raketa, izbrisaćemo ih sa lica zemlje

U članku koji je objavio propagandni portal Uriminzokkiri piše da SAD ne smiju misliti da su sigurne samo zato što je na drugom kraju Tihog okeana
52 pregleda 22 komentar(a)
Kim Džong Un, Sjeverna Koreja, Foto: Beta/AP
Kim Džong Un, Sjeverna Koreja, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.02.2013. 11:59h

Sjeverna Koreja upozorila je da je SAD sada u dometu njihovih raketa i nuklearnih bombi i dodala da se sada može braniti od stranih agresora, piše Yonhap.

U članku koji je objavio propagandni portal Uriminzokkiri piše da SAD ne smiju misliti da su sigurne samo zato što je na drugom kraju Tihog okeana.

Naglašavaju da će, ako SAD nastavi s pokušajima gušenja Sjeverne Koreje neprijateljskom politikom, njihova vojska i narod izbrisati SAD s lica zemlje.

Nije izričito rečeno koju to politiku SAD ne smije nastaviti, ali Pjongjang je ranije saopštio da će se svaki potez u smjeru još žešćih sankcija smatrati "ratnim potezom".

U članku piše da SAD, umjesto da uči iz poraza u Korejskom ratu koji je trajao od 1950. do 1953., nastavlja s nastojanjima za invaziju na Sjever. Sjeverna Koreja već neko vrijeme tvrdi da ima načina za udar na SAD, a prošle godine promijenila je ustav kako bi objavila da je nuklearna sila, iako joj taj status međunarodna zajednica još službeno nije potvrdila.

Bonus video: