57 osoba povrijeđeno nakon udara trajekta u mol

"Ćošak trajkta je otkinut, kao da je neko otvarao konzervu. Putnici su poletjeli sa svojih sjedišta i mnogi od njih su udarili u zidove i prozore"
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2013. 18:00h

57 osoba je povrijeđeno, od čega dvoje teže, kada je trajekt udario u mol u Njujorku, saoptšili su zvaničnici Obalske straže.

Na trajektu čiji je kapacitet 400, bilo je 326 putnika, uključujući i pet članova posade.

Do nesreće je došlo oko devet časova ujutru po lokalnom vremenu na molu 11 u donjem Menhetnu, nedaleko od Vol Strita. Trajekt je u pristanište udario krećući se brzinom od oko 12 km na sat.

Trajekt koji svakodnevno prevozi putnike iz Atlantik Halendsa u Nju Džersiju iz zasad neutvrđenih razloga se zakucao u mol, a televizijski snimci su pokazali da je tom prilikom napravljena velika rupa na boku.

Na trajektu je u trenutku nesreće, prema navodima NBC Newsa, bilo 300 ljudi.

"Ćošak trajkta je otkinut, kao da je neko otvarao konzervu. Putnici su poletjeli sa svojih sjedišta i mnogi od njih su udarili u zidove i prozore", rekao je jedan od očevidaca, prenosi AP.

Drugi putnik je za ABC News kazao da niko nije znao šta se dešava.

Spasilačke službe su iz trajekta na nosilima izvukle više desetina putnika koji su ostali da leže okruženi bolničarima i vatrogascima.

Mnogima je medicinskim "kragnama" imobilizovan vrat, a mediji navode da ima najmanje 50 lakše ili teže povrijeđenih.

Kako prenosi AP, najmanje jedna osoba je u kritičnom stanju zbog teških povreda glave, a njujorški tabloid "Njujork post" javlja da je dobio informaciju od policijskih izvora da su dvije osobe kritično i na hitnim operacijama, kao i da se još sedam lica tretira zbog "povreda koje se smatraju ozbiljnim".

Galerija

Bonus video: