čisto zlo

SAD: Za zlostavljanje djeteta 99 godina zatvora

Elizabet Eskalona (23), imaće pravo da traži uslovni otpust nakon 30 godina
2 komentar(a)
Zlostavljanje djece, pedofilija, Foto: Freeppt.net
Zlostavljanje djece, pedofilija, Foto: Freeppt.net
Ažurirano: 14.10.2012. 09:54h

Majka iz Teksasa koja je super-lijepkom zalijepila ruke svoje dvogodišnje kćerke na zid i tukla je zbog problema s obavljanjem nužde osuđena je na 99 godina zatvora, prenosi "CNN".

Elizabet Eskalona (23), imaće pravo da traži uslovni otpust nakon 30 godina. Ona je u julu priznala krivicu za nanošenje teških tjelesnih povreda djetetu, što je zločin koji je u SAD-u kažnjiv od uslovne kazne do doživotnog zatvora.

"Ta majka je bila čisto zlo, a njenoj djeci će biti bolje bez nje," izjavila je tužiteljka Eren Prajs nakon što je sudija u petak izrekao kaznu. "Njeno petoro djece sada ima priliku voditi produktivan život", dodala je.

Eskalonin advokat je rekao da je presuda pretjerana te da će podnijeti žalbu, izvijestila je lokalna televizija KTVT.

Eskalonina kćerka Džoselin Sedilo imala je dvije godine i 10 mjeseci kad joj je majka snažnim ljepilom pričvrstila ruke na zid i tukla je rukama i nogama zbog nevolja s obavljanjem nužde

Eskalonina kćerka Džoselin Sedilo imala je dvije godine i 10 mjeseci u septembru 2011. godine, kad joj je majka snažnim ljepilom pričvrstila ruke na zid i tukla je rukama i nogama zbog nevolja s obavljanjem nužde, saopštile su vlasti.

Troje ostale djece Elizabet Eskalona, koja je bila trudna u to vrijeme, bila su svjedoci zlostavljanja, prema portparolu državnog tužilaštva u okrugu Dalas.

Ofelija Eskalona, majka okrivljene, svjedočila je na sudu prošle nedjelje da je pronašla djevojčicu i odvela je u bolnicu. Ljekari su joj utvrdili modrice na licu i glavi, kao i teške povrede mozga, zbog kojih je neko vrijeme bila u komi.

Na raspravi o visini kazne tužitelji su pokazali fotografije ruku i modrica na tijelu i čelu male Džoselin, za koje je pedijatar dr. Ejmi Barton, koja se bavi zlostavljanom djecom u dječjoj bolnici u Dalasu, kazala da je "to jedan od najšokantnijih slučajeva koje je vidjela".

Eskalona je zatražila od sudije blagu presudu, rekavši da se ponašala kao monstrum ali da zaslužuje drugu priliku, izvijestila je "KTVT".

Agencija za brigu o djeci preuzela je nadzor nad svo petoro njene djece, uključujući i Džoselin, koja sada žive kod babe Ofelije Eskalone.

Preporučujemo za Vas