Agencija "Rasmusen": Romni 48%, Obama 45% podrške birača

Kad se procenti prevedu u elektorske glasove, Obama i dalje ima prednost, pošto, prema navodima "Rasmusena", on u ovom trenutku osvaja 247 elektorskih glasova, a Romni 196
1 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2012. 15:13h

Republikanski predsjednički kandidat Mit Romni uživa podršku 48 odsto birača, a kandidat demokrata i aktuelni predsjednik SAD Barak Obama 45 odsto.

Ali, Obama i dalje ima prednost u elektorskim glasovima, pokazuje najnovije istraživanje agencije "Rasmusen".

Prema podacima te agencije, 32 odsto ispitanika ocjenjuje svoje finansijsko stanje kao odlično ili dobro, što je za sedam odsto manje nego prije četiri godine.

Razlike u ocjeni ekonomskog stanja u SAD su vidljive između demokrata i republikanaca, pa tako 41 odsto Obaminih pristalica kaže da danas živi dobro, u poređenju sa samo 27 odsto Romnijevih glasača.

Borba se vodi za još 95 elektorskih glasova u takozvanim "sving državama" - Koloradu, Ohaju, Virdžiniji, Floridi, Nevadi, S. Karolini i Pensilvaniji - pobjednik u tim državama će postati i novi predsjednik SAD

Među onima koji se ne izjašnjavaju da podržavaju nijednu od dve partije, 28 odsto je kazalo da sada dobro živi.

Ipak, kad se procenti prevedu u elektorske glasove, Obama i dalje ima prednost, pošto, prema navodima "Rasmusena", on u ovom trenutku osvaja 247 elektorskih glasova, a Romni 196.

Borba se vodi za još 95 elektorskih glasova u takozvanim "sving državama" - Koloradu, Ohaju, Virdžiniji, Floridi, Nevadi, Sjevernoj Karolini i Pensilvaniji.

Pobjednik u tim državama će na kraju, prema ovim podacima, postati i novi stanar Bijele kuće.

Galerija

Bonus video: