Klan koji je kanibalizmom išao protiv vradžbina

Policija Papue Nove Gvineje uhapsila je grupu kanibala, optuženu za ubistvo najmanje sedam osoba, a sumnjiče se da su u aprilu ove godine pojeli mozgove svojih žrtava
2 komentar(a)
kanibalizam, Foto: Jutarnji.h
kanibalizam, Foto: Jutarnji.h
Ažurirano: 13.07.2012. 12:28h

Jedan od uhapšenih je javno priznao da je sa svojom "ekipom" pojeo mozgove sedam osoba, a druge djelove tijela poput jetre, srca i drugih organa su odnjeli svojim nadređenim kako bi stvorili moći koje bi članovi gupe mogli da koriste u borbi protiv vračeva.

Kako prenosi Telegraf, ovih 29 osumnjičenih, koji su se pojavili na sudu ove nedelje, optuženi su za ubistvo i kanibalizam.

Zapravo oni pripadaju grupi od 1.000 članova, koja je osnovana za borbu protiv lokalnih vračeva koji su naplaćivali basnoslovne cijene za svoje usluge.

Za otkrivanje uzroka smrti ili istjerivanje zlih duhova vračevi su tražili oko 475 dolara i jednu svinju ili vreću riže, a neki od njih su zahtjevali i seksualne usluge.

"Seksualni odnosi vračeva sa ženama ili ćerkama mještana su protivni našoj tradicionalnoj etici i moralu", rekao je neimenovani vođa kulta u regionu Tangi.

To je, kako je istakao jedan od njih, glavni uzrok frustracije koja je dovela do formiranja grupe za borbu protiv lokalnih vračeva i razlog zbog koga su ih "morali pojesti".

Većina stanovnika Papue Nove Gvineje vjeruje u vradžbine i odbija da prihvati prirodne uzroke kao objašnjenje za nezgode, bolesti, nesreće i smrt.

Bonus video: