Egipat: Izbori u sjenci sukoba

Nezavisni list Al Jum Al Sabie objavio je da je ubijeno dvoje i 15 ranjeno, dok je drugi nezavisni dnevnik Al Šoruk naveo da su sukobi u Kairu odnijeli osam života
1 komentar(a)
Egipat, predsjednički izbori, Foto: Ahram.org.eg
Egipat, predsjednički izbori, Foto: Ahram.org.eg
Ažurirano: 17.06.2012. 12:00h

Birališta su jutros otvorena u Egiptu drugog, završnog dana predsjedničkih izbora na kojima Egipćani biraju između dva kandidata.

Pred biračima je izbor između sekulariste Ahmeda Šafika, bivšeg premijera iz vremena Hosnija Mubaraka i Mohameda Mursija, kandidata islamističke partije Muslimanska braća koji je godine proveo u zatvoru u vrijeme vlasti Mubaraka.

Redovi su se formirali ispred nekih biračkih mjesta, prije otvaranja birališta, koja obezbjeđuju policija i vojska, dok nezavisni egipatski mediji javljaju da se noćas tuča uličnih prodavaca u Kairu pretvorila u oružani sukob u kome je osam osoba ubijeno i najmanje 15 ranjeno, navode agencija.

Na vebsajtu državnih novina Al Ahram navodi se da su vojska i policija raspoređene kako bi zadržala sukobe da se ne šire u dijelu prestonice Sajeda Aiša, prenosi agencija Rojters.

Nezavisni list Al Jum Al Sabie objavio je da je ubijeno dvoje i 15 ranjeno, dok je drugi nezavisni dnevnik Al Šoruk naveo da su sukobi u Kairu odnijeli osam života.

Bonus video: