J. Koreja: Prva hemijska kastracija izvršena nad silovateljem djevojčica

Kazna se sprovodi nad osobama starijim od 19 godina koje su izvršile prestup nad djecom mlađom od 16 godina
3 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2012. 08:45h

Južna Koreja izvršiće ove nedjelje kaznu hemijske kastracije nad višestrukim silovateljem, čije su žrtve bile djevojčice mlađe od 16 godina.

To će biti prvo izvršenje ove kazne otkako je zakonski uvedena 2010. godine.

Južnokorejski mediji pišu da je 45-godišnji prestupnik, identifikovan samo kao Park, osuđen za četiri silovanja, odnosno pokušaja silovanja djevojčica od 1984. do 2002. godine, prenio je Rojters.

Hemijska kastracija, ili antilibidinalni tretman, kako glasi pravilna naučna definicija ove terapije, povratni je proces koji uključuje korišćenje ljekova koji potiskuju seksualni nagon kod ljudi.

Južnokorejski mediji pišu da je 45-godišnji prestupnik, identifikovan samo kao Park, osuđen za 4 silovanja, odnosno pokušaja silovanja djevojčica od 1984. do 2002.

Zakon o izvršavanju ove kazne u Južnoj Koreji primjenjuje se u slučaju osoba za koje postoji vjerovatnoća da će ponovo izvršiti isti prestup.

Kazna se sprovodi nad osobama starijim od 19 godina koje su izvršile prestup nad djecom mlađom od 16 godina.

Zasad nije jasno da li je Park pristao na ovaj tretman, ali u slučaju najozbiljnijih prestupa nad djecom, kao što su oni za koje je on osuđen, nije potrebna saglasnost prestupnika.

Galerija

Bonus video: