SAD: Prijeteća pisma sa bijelim prahom za kongresmene

Anonimni pošiljaoci su upozorili da bi moglo da uslijedi još pisama sa "štetnim materijama"
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2012. 18:25h

Nekoliko članova Kongresa dobilo prijeteća pisma koja su sadržala i bijeli prah, za koji je utvrđeno da je bezopasan, ali su pošiljaoci upozorili da bi moglo da uslijedi još pisama sa "štetnim materijama".

Ta vijest je izazvala uznemirenje i podsjetila na napade antraksom 2001. godine, kada su pisma sa smrtonosnim patogenim sadržajem poslata u kancelarije dva demokratska senatora i nekoliko medijskih organizacija. Tada je ubijeno pet ljudi.

Anonimni pošiljalac je "nagovijestio da će dodatna pisma sa prahom stići na adrese više kancelarija u Senatu", naveo je zvaničnik za bezbjednost američkog Senata, Terens Gejner, dodavši da neke od ovih pošiljki možda sadrže štetne materije i da su poslate iz Portlanda u Oregonu, prenio je AFP.

Anonimni pošiljalac je "nagovijestio da će dodatna pisma sa prahom stići na adrese više kancelarija u Senatu", naveo je Gejner

Slična pisma, ali bez opasnih supstanci, stigla su i na adrese nekih američkih medijskih kuća, kao što su "Washington Post", "Los Angeles Times", "Fox News" i "USA Today".

Od stotinjak pisama koja su potpisana sa "MIB", 10 sadrže smrtonosnu materiju, rekao je Gejner i dodao da su policija, Federalni istražni biro (FBI) i druge specijalne službe pokrenule istragu.

Galerija

Bonus video: