Haker prijeti otkrivanjem Asadovih tajni ukoliko ne prekine ubistva Sirijaca

"Elektronski gusar" je zaprijetio da će obnarodovati te informacije, uključujući i fotografije sirijskog predsjednika
0 komentar(a)
Bašar al Asad, Foto: Beta/AP
Bašar al Asad, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.01.2012. 18:24h

Saudijski haker Salman Al-Anzi sa internet-nadimkom "Al Paćino" uspio je da "provali" u ličnu elektronsku poštu predsjednika Sirije Bašara el-Asada i nekoliko sirijskih ministarstava, tvrdi danas u svom izvještaju Televizija Al-Arabija.

Anzi je, navodno, u mejlu sirijskog lidera pronašao mnogo "skandaloznih podataka" i tvrdi da je kopirao približno četiri gigabajta tajne Asadove prepiske, kompromitujući materijal o njegovim saradnicima i činjenice koje svjedoče o tome da Iran podržava Damask.

"Elektronski gusar" je zaprijetio da će obnarodovati te informacije, uključujući i fotografije sirijskog predsjednika, ukoliko on tokom dva dana ne ispuni njegove zahtjeve.

U svom ultimatumu "Al Paćino" traži od Asada da "neodložno podnese ostavku i prekine ubistva Sirijaca".

Arapska TV izvještava i da je haker "provalio" na sajtove sirijskih ministarstava, između ostalog ministarstva za informisanje, unutrašnje poslove, privredu i trgovinu, kao i na internet-stranicu sirijske skupštine.

U Siriji već deset mjeseci traje oružani sukob vladinih snaga bezbjednosti i antivladinih grupa Asadovih protivnika u kom je, po podacima UN, poginulo više od 5.400 osoba. Arapska liga predložila je Savjetu bezbjednosti UN nacrt rezolucije kojom se preporučuje Asadu da se dobrovoljno povuče sa vlasti.

Bonus video: