Snijeg u Tokiju, povrijeđeno 700 ljudi

Japanski meteorolozi su upozorili na još snježnih padavina u priobalnom dijelu prema Japanskom moru sve do četvrtka
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2012. 20:40h

U Tokiju je snijeg prekrio japansku prijestonicu, uz povremene smetnje u železničkom i drumskom saobraćaju, a na klizavici je povrijeđeno 698 ljudi.

Japanski meteorolozi su upozorili na još snježnih padavina u priobalnom dijelu prema Japanskom moru sve do četvrtka (uslijed hladne vazdušne mase), a nešto bolja situacija biće u centralnom dijelu Tokija.

Danas do 17 sati, broj ljudi koji su pali na klizavici i zadobili povrede u Tokiju iznosio je ukupno 698, saopštile su lokalne vlasti, a prenijela japanska agencija Kjodo.

Istočna japanska željeznička kompanija obustavila je saobraćaj na liniji Musašino na oko četiri sata jer je drveće pored pruge, pod težinom snijega, skoro palo na električne žice. Na drugim željezničkim pravcima u Tokiju i oko njega, bilo je povremenih prekida u saobraćaju i posljedice toga osjetilo je oko 240.000 ljudi.

Drumski saobraćaj bio je u kraćem prekidu na relaciji Tokio - Nagoja.

U centralnom dijelu Tokija, do 13 sati palo je jedan centimetar snijega, dok je u ponedjeljak veče napadalo četiri centimetra snega.

Najveće snežne padavine - visine od dva metra mestimično i preko 2,5 metara - zabilježene su na nekim lokacijama uz Japansko more, na zapadu Japana u prefekturama Daisen i Totori.

Očekuje se da će do srijede uveče visina snežnog nanosa dostići 80 centimetara u Hokuriku, 50 centimetara u Hokaidu, 40 centimetara u Tohoku, Kinkiju i Čugoku, 30 centimetara u Kantou Košinu i 20 centimetara u Šikoku i sjevernoj oblasti Kjušu.

Bonus video: