Obama: Republikanci će do posljednjeg daha braniti bogate

"Ne možemo se vratiti na ideju ekonomije u kojoj je 'svako za sebe'", kazao je predsjednik Obama
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2012. 11:05h

Predsjednik SAD Barak Obama optužio je u Čikagu Republikansku partiju da želi da brani "do posljednjeg daha" smanjenja poreza naslijeđena iz vremena njegovog prethodnika Džordža Buša, a koja idu u prilog bogatima.

Kako prenose mediji, u obraćanju pristalicama u Čikagu, gdje prikuplja sredstva za kampanju, on je sinoć rekao da republikanci u Kongresu i pretendenti za kandidata te stranke na predsjedničkim izborima nemaju strategiju za stvaranje novih radnih mjesta ili za zaštitu srednje klase.

"Oni će se boriti do posljednjeg daha kako bi zaštitili poreske olakšice za najimućnije Amerikance... Ne možemo se vratiti na ideju ekonomije u kojoj je 'svako za sebe'", kazao je predsjednik.

Deset mjeseci uoči izbora za predsjednika SAD, 6. novembra, Obama je sinoć prvi put posjetio sjedište tima njegove izborne kampanje smješteno od aprila u Čikagu, gdje je, inače, i počeo svoju političku karijeru u okviru Demokratske partije.

On je svom timu zahvalio što je "radio naporno" i poručio da se nada da će "voditi kampanju dostojnu vrijednosti za koje se zajedno bore", kazao je zamjenik Obaminog portparola Džoš Ernest.

Bonus video: