Obama sa porodicom na Havajima tokom praznika

Po dolasku na Havaje, Barak i Mišel Obama su sa grupom prijatelja otišli u lokalni restoran
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2011. 07:53h

Američki predsjednik Barak Obama doputovao je na Havaje, gde će sa porodicom provesti božićne praznike.

Obamina supruga Mišel, sa kćerkama već se nedjelju dana nalazi na Havajima, ali je predsjednik SAD tek sada doputovao jer je želio da u Vašingtonu sačeka odluku Kongresa o produženju mjera za niže poreze na plate, oko čega su se posljednjih nedjelja lomila koplja između demokrata i republikanaca.

Predsjednik Obama je u svom redovnom radijskom obraćanju naciji poželio srećan Božić i novogodišnje praznike Amerikancima, posebno se zahvalivši američkim vojnicima stacioniranim širom svijeta. "Zahvalimo im se na njihovom požrtvovanju, na požrtvovanju njihovih porodica, na požrtvovanju naših veterana.

Pomolimo se za naše trupe stacionirane širom svijeta, posebno za hrabre muškarce i žene u Avganistanu, koji štite našu slobodu i bezbjednost", rekao je Obama. Obami se u božićnoj čestitki pridružila i supruga Mišel, rekavši da svi vojnici treba da znaju koliko se cijeni to što oni rade.

Predsjednik SAD tokom odmora na Havajima neće imati javnih nastupa, a sa njim je na to ostrvo doputovao samo mali broj savjetnika koji će ga informisati o događajima u SAD i svijetu.

Po dolasku na Havaje, Barak i Mišel Obama su sa grupom prijatelja otišli u lokalni restoran.

Barak Obama se rodio na Havajima, gdje je živio do sedme godine.

Bonus video: