Napadač zapalio ženu u liftu

Napadač je sačekao da 64-godišnja Doris Gilespi stigne na svoj sprat i kada su se vrata od lifta otvorila poprskao ju je i zapalio, saopštio je predstavnik policije
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2011. 16:03h

Jedna žena izgorjela je u liftu u svojoj zgradi u Bruklinu, pošto ju je nepoznati napadač poprskao tečnošću i zapalio Molotovljevim koktelom, saopštila je policija u Njujorku.

Napadač je sačekao da 64-godišnja Doris Gilespi stigne na svoj sprat i kada su se vrata od lifta otvorila poprskao ju je i zapalio, saopštio je predstavnik policije Pol Braun, prenio je danas AP.

Prema njegovim rečima napadač je "očigledno znao da je ona u liftu."

Napad se dogodio oko 16 sati, trajao je oko minut i snimljen je bezbjednosnim kamerama.

Na snimku se vidi kako se vrata otvaraju na petom spratu, gdje se nalazi stan žrtve i kako napadač ulazi i prska je sprejem.

Gilespi, koja je u rukama imala kese sa namirnicama okrenula se u stranu i čučnula u pokušaju da se zaštiti, ali napadač je uspio da je isprska po licu i potom je nastavio da je "metodično" prska po glavi i djelovima tijela, naveo je Braun.

Žrtva se zatim povukla prema unutrašnjosti lifta, a napadač je izvukao upaljač poput onoga koji se koristi za roštilj, zapalio krpu na boci i sačekao da dim ispuni lift i potom bacio Molotovljev koktel na žrtvu. Potom je pobjegao, najvjerovatnije stepenicama.

Braun nije iznio kakav bi mogao biti razlog napada, ali je rekao da je napadač poznavao žrtvu.

Policija je sinoć objavila fotografije napadača na kojima se vidi muškarac u crnoj jakni, koji nosi hirurške rukavice i bijelu masku za zaštitu od prašine podignutu na vrh glave kao par naočara za sunce.

Susjedi su prijavili vatru u zgradi, pri čemu nisu znali da je žena izgorjela na smrt u liftu. Stanari šestospratnice u kojoj je živjela Gilespi su potom na nekoliko sati evakuisani iz zgrade.

Bonus video: