Neidentifikovana podmornica ušla u vode Venecuele

Čaves istakao da brzina podmornica ukazuje da je ona na nuklearni pogon
0 komentar(a)
Ugo Čaves, Foto: Rojters
Ugo Čaves, Foto: Rojters
Ažurirano: 10.11.2011. 08:09h

Venecuelanski predsjednik Ugo Čaves potvrdio je da je neidentifikovana podmornica ušla u teritorijalne vode Venecuele u Karipskom moru ove nedjelje i da je reagovala njihova mornarica.

"Podmornica je pobjegla jer je mnogo brža nego naši brodovi. Mi ispitujemo slučaj. Na sreću, naši mornari nisu reagovali na provokaciju", rekao je Čaves sinoć u obraćanju na venecuelanskoj državnoj televiziji, prenijela je agencija Rojters.

Čaves je dao šture detalje vezane za incident koji se dogodio prije dva dana u Karipskom moru kod obala Venecuele, osim što je istakao da brzina podmornica ukazuje da je ona na nuklearni pogon.

Tom prilikom Čaves je iznio i kritike povodom izjava američkog zvaničnika zaduženog za drogu i kriminal pri Stejt departmentu Vilijama Braunfilda.

Bivši američki ambasador u Venecueli, Braunfild govorio je ove nedjelje o "eksploziji narko trgovine širom Venecuele", navodi Rojters.

Trgovci drogom koriste podmornice u tom regionu za transport kokaina iz Kolumbije u Sjedinjene Američke Države, ukazuje britanska agencija.

Bonus video: