U Kini uhapšeno 2.182 ljudi, razbijeno 270 kriminalnih bandi

Kineska vladajuća Komunistička partija se godinama zalaže protiv korupcije u težnji da se suprotstavi bijesu stanovništva
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.09.2011. 09:59h

Kineske snage bezbjednosti uhapsile su 2.182 ljudi i razbile 270 kriminalnih bandi u operaciji protiv organizovanog kriminala u 11 kineskih provincija, saopštio je visoki kineski zvaničnik.

Operacija je počela 1. septembra i već je razbijeno 270 bandi, objavljeno je na sajtu kineskog ministarstva javne bezbjednosti, a kineske snage bezbjednosti su pozvane da "podstaku javnost da ukažu na tragove u borbu protiv organizovanog kriminala", prenijela je agencija AFP.

Zamjenik direktora ministarstva za istragu kriminala Liao Đinrong rekao je da su neki službenici za primjenu zakona (policajci) bili u dosluhu sa organizovanim kriminalom uz potvrdu da se takve stvari više neće tolerisati.

"Nema sumnje da su neki policajci u dosluhu sa bandama. Ne bi trebalo štedjeti napor da se iskorijeni trojstvo bandi", piše dnevnik Kina Dejli.

Kineska vladajuća Komunistička partija se godinama zalaže protiv korupcije u težnji da se suprotstavi bijesu stanovništva zbog redovnih izvještaja o korupciji i pričama o prekoračenju nadležnosti i razuzdanosti među visokim kineskim zvaničnicima.

Bonus video: