Kinez sjekirom na ulici ubio dijete i troje odraslih

Mještani su identifikovali napadača u gradu Gongji kao lokalnog seljaka koji je liječen zbog mentalnih problema
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2011. 09:27h

Jedan čovek je sjekirom napadao djecu i roditelje na ulici dok su išli u zabavište u centralnoj Kini i pritom ubio troje ljudi i jednu djevojčicu, dok je dvoje ranjeno, saopštile su lokalne vlasti.

Mještani su identifikovali napadača u gradu Gongji kao lokalnog seljaka koji je liječen zbog mentalnih problema, rekao je predstavnik gradskih vlasti, a prenio AP.

Portparol je rekao da je među ubijenima jedna djevojčica, dok je druga teško ranjena, kada je oko osam časova ujutru napadač Vang Hongbin počeo da napada ljude na glavnoj ulici Gongjia.

Policija je na licu mjesta uhapsila Vanga prekinuvši njegov krvavi pir.

Grad Gongji se nalazi u veoma naseljenoj kineskoj provinciji Henan u centru kineskog žitnog pojasa.

Slični napadi noževima i sjekirama nisu rijetki u Kini gdje je zabranjeno posjedovanje vaternog oružja.

Povećan nivo stresa

Tokom 2010. godine zabilježena je serija sličnih napada širom Kine u kojima je bilo na desetine mrtvih i veliki broj ranjenih.

Prošlog mjeseca jedna radnica je u dnevnom centru za sezonske radnike u centralnoj Kini nožem ranila osam kolega. U izvještaju je navedeno da je imala "psihotičnu epizodu".

jU jednom od najgorih napada sedmoro djece i dvoje vaspitača je ubijeno u jednom vrtiću u sjevernoj Kini maja prošle godine.

Ti napadi su doveli do zahtjeva da se više pažnje posveti mentalno oboljelim osobama i povećali zabrinutost zbog pojave sve višeg nivoa stresa u kineskom društvu.

Napadači su u većini slučajeva bili ili mentalno oboljele osobe ili su bili bijesni zbog ličnih neuspjeha za koje su krivili druge.

Škole i zabavišta su nakon serije napada pojačale obezbjeđenje sa obaveznim stražarima na ulazima u zgrade.

Bonus video: