Dva aviona u SAD zbog sumnjivog ponašanja putnika dobila pratnju

Tri putnika aviona, na liniji Los Anđeles-Njujork, više puta su išli u toalet, ali su bezbjednosni zvaničnici rekli da nije bilo sumnje na terorizam
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2011. 07:43h

Tri putnika američkog aviona koji je, uz pratnju vojnih letelica, sletio na aerodrom u Detroitu zbog njihovog sumnjivog ponašanja, ispitana su i zatim oslobođena, a protiv njih nije podignuta optužnica.

To je drugi slučaj da su 11. septembra - na dan obilježavanja godišnjice terorističkih napada na SAD vojni avioni poslati da iz predostrožnosti isprate avione do aerodroma.

Policija je privremeno privela na ispitivanje tri putnika, pošto je posada aviona kompanije "Frontijer erlajns", na letu iz Denvera, prijavila da su dva putnika provodila "vanredno dugo vremena" u toaletu.

Vlasti utvrdile da nije bilo stvarne prijetnje

Komanda za odbranu sjevernoameričkog odbrambenog prostora uputila je dva lovca F-16 da prate putnički avion do aerodroma gdje je bezbjedno sletio.

Portparolka odjeljenja Federalnog istražnog biroa u Detroitu Sandra Berčtold izjavila je da su vlasti utvrdile da nije bilo stvarne prijetnje.

Angažovani i psi

Jedan od putnika rekao je agenciji Asoštijeted pres da su u pitanja dva muškarca i žena.

Policajci su pregledali avion, a prtljag su pretražila tri policijska psa, ali ništa nije nađeno, dok su ostali putnici odvedeni u policijsku stanicu u gradu Romulus, gdje su ispitani.

Tri putnika aviona, na liniji Los Anđeles-Njujork, više puta su išli u toalet, ali su bezbjednosni zvaničnici rekli da nije bilo sumnje na terorizam.

Bonus video: