Stanovnici ostrva Aitutaki šokirani prvom pljačkom banke u istoriji

Banka pripada svima i svi stanovnici, od starih baka do školaraca, u njoj su držali svoju ušteđevinu", kazao je gradonačelnik
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2011. 09:53h

Stanovnici ostrva Aitutaki u južnom Pacifiku šokiran su prvom pljačkom banke na svojoj teritoriji, u kojoj su nestale dugogodišnje ušteđevine stanovnika.

"Lopov ili više njih su pod okriljem noći došli u lokalnu poslovnicu banke "Kukova ostrva" i ukrali 200.000 novozelandskih dolara (oko 116.000 eura), što je gotovo sva ušteđevina oko 2.000 stanovnika Aitutakija", kazao je Džon Bakster, gradonačelnik tog ostrva, jednog od 15 koja pripadaju Kukovim ostrvima.

Policijski tim poslat je na mjesto događaja iz Rarotonge, prijestonice Kukovih ostrva, kako bi sproveli istragu.

"Mi smo zajednica sa 2.000 ljudi. Svi se znaju međusobno, manje ili više", kazao je Bakster, zbog čega on izražava sumnju da je to djelo nekog lokalnog momka ili više njih.

"Policija istražuje mogućnost da su lopovi stigli brodom, i raspituje se o brodovima koji su napustili ostrvo", rekao je Bakster.

Ostrvo Aitutaki, smješteno je 3.200 kilometara sjeveroistočno od Novog Zelanda i privlači brojne turističke brodove zbog predivnih koralnih grebena.

"Krađa je šokirala stanovnike. Banka pripada svima i svi stanovnici, od starih baka do školaraca, u njoj su držali svoju ušteđevinu", kazao je gradonačelnik.

Bonus video: