Rejting Obame pao na najniži nivo, ispod 40 odsto

Obamin rejting je skočio na 53 odsto u maju, poslije akcije u kojoj je ubijen lider terorističke organizacije Al Kaide, Osama bin Laden
0 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Rojters
Barak Obama, Foto: Rojters
Ažurirano: 15.08.2011. 14:44h

Rejting američkog predsjednika Baraka Obame pao je ispod 40 odsto, što je najniži nivo od kada je postao predsjednik SAD, pokazuje najnovija anketa agencije Galup

Ispitivanje javnog mnjenja pokazalo je da 39 odsto Amerikanaca odobrava način na koji predsjednik Obama obavlja svoj posao, dok 54 odsto ne odobrava.

To su najgori podaci za Obamu od kako je postao predsjednik SAD.

Poslije dužeg osciliranja rejtinga između 40 i 50 odsto, Obamin rejting je skočio na 53 odsto u maju, poslije akcije u kojoj je ubijen lider terorističke organizacije Al Kaide Osama bin Laden.

Nedugo posle toga, međutim, njegov rejting je ponovo počeo da pada, zbog sporog oporavka američke privrede i neuspjeha da se smanji nezaposlenost.

Najnovija anketa Galupa je obavljena telefonom od 11. do 13. avgusta, na uzorku od 1.500 Amerikanaca.

Objavljivanje rezultata poklapa se s početkom Obamine trodnevne turneje po Srednjem zapadu, čiji je cilj da se probudi demokratsko biračko tijelo i zasjeni nedavni skup republikanaca u Ajovi, jednom u nizu na kojima oni odlučuju o svom kandidatu na predsjedičkim izborima 2012. godine.

Bonus video: