Kriminalac pobjegao sa svog suđenja - na štakama!

Njegove slike bile su oblijepljene po cijeloj zemlji, uz natpis "opasan kriminalac", a uhvaćen je kod granice sa Zimbabveom, nakon što je prethodno pobjegao iz zatvora
0 komentar(a)
Čovjek na štakama, Foto: Shutterstock
Čovjek na štakama, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.08.2011. 17:21h

Bongani Mojo, jedan od najtraženiji kriminalaca u Južnoafričkoj Republici, ponovno je pobjegao tamošnjoj policiji i to na pomalo bizaran način - doslovno je odšetao s vlastitog saslušanja na sudu.

Naime, Mojo je uhapšen ove godine, i to nakon potjere koja je dobila veliku pažnju medija i cijele države.

Njegove slike bile su oblijepljene po cijeloj zemlji, uz natpis "opasan kriminalac", a uhvaćen je kod granice sa Zimbabveom, nakon što je prethodno pobjegao iz zatvora Boksburg, piše The Telegraph.

Taj bijeg nije bio dovoljno upozorenje policiji, koja je u prilično komotnim uslovima Moju dopratila na sudsko saslušanje zbog oružane pljačke 35 banaka.

"Nije bio zaključan u ćeliju, niti zavezan. Sjedio je između sudnica 16 i 17, i pobjegao kroz jednu od njih. Čak je bio na štakama", priznao je glasnogovornik policije Katlego Mogale.

Odjeljenje koje je Moju stavio pod policijsku pratnju za vrijeme saslušanja, teško je pronalazio riječi za njegov novi bijeg.

"Policija ga je pokupila u zatvoru te ga dopratila do suda, da bi im zatim pobjegao ispred nosa", kazao je portparol.

"Upozorili smo policiju da je već bježao iz zatvora i da trebaju biti na oprezu i povećati osiguranje, ali nisu slušali", ljutito je zaključio.

Bonus video: