Barak Obama proslavio 50. rođendan

Ipak, njegova supruga Mišel je putem elektronske pošte pristalicama poručila da predsjednik čini sve kako bi im pomogao u ovom teškom periodu
0 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Rojters
Barak Obama, Foto: Rojters
Ažurirano: 05.08.2011. 07:35h

Američki predsjednik Barak Obama proslavio je u četvrtak 50. rođendan, najprije sa najbližim saradnicima u Beloj kući, a zatim sa porodicom i prijateljima.

On je prepodne proveo radno u svojoj kancelariji, a zatim se u Plavoj sobi pridružio saradnicima, dok su zabavi u bašti Bijele kuće prisustvovali članovi njegove porodice i prijatelji, od kojih su neki doputovali iz njegovog rodnog Čikaga.

Međutim, Obama se nije pojavio u javnosti tog dana, kada je strahovanje Amerikanaca od nove recesije dodatno pojačao pad svih indeksa na Volstritu za preko četiri odsto.

Ipak, njegova supruga Mišel je putem elektronske pošte pristalicama poručila da predsjednik čini sve kako bi im pomogao u ovom teškom periodu, javio je AP.

Ona se, pored toga, i našalila na račun predsjednikovih "sijedih vlasi", ističući da odluke koje on svakodnevno donosi, a koje utiču na svaku američku porodicu, "nisu mali posao ni za koga".

Obama je otvorio proslavu svog rođendana u srijedu u Čikagu pred okupljenim pristalicama, takođe se šaleći na račun svojih godina.

Jednu od prvih rođendanskih čestitki američkom predsjedniku je uputio njegov ruski kolega Dmitrij Medvedev, sa kojim je razgovarao i o ulasku Moskve u Svetsku trgovinsku organizaciju.

Obama proslavlja rođendan u periodu kada je njegov rejting kod birača opao na 42 odsto, nakon spora sa republikancima oko podizanja američkog dužničkog limita, što brojni stručnjaci vide kao poraz Bijele kuće.

Bonus video: