Jermenski ministar spasio šest davljenika iz jezera

Ministar za vanredne situacije Jermenije Armen Ericjan spasio je na jezeru Sevan šestoro davljenika, javili su danas jermenski elektronski mediji na ruskom jeziku.
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2011. 16:32h

Agencija Novosti-Armenija piše da su se zbog snažnog vjetra u blizini sela Covagjuh na obali jezera dvije pedaline i neispravan motorni čamac udaljili od obale i na oko 1,5-2 kilometra daljine se sudarili. U čamcu je bilo nekoliko mlađih osoba, uključujući 10-godišnjeg dječaka.

Ministar Ericjan, koji se takođe nalazio na odmoru na jezeru Sevan, saznavši za to, sjeo je u motorni čamac i nakon sat i po vremena borbe sa nevremenom uspio da doveze neoprezne kupače do obale. Davljenici su zahvalili 51-godišnjem ministru što im je spasio život i predložili da ga časte pićem, što je on odbio.

Tek poslije su saznali ko ih je spasio, piše list Aravot.

Ministar je završio policijsku akademiju u nekadašnjem SSSR-u, kasnije je doktorirao pravo, bio je načelnik uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i zamjenik jermenskog ministra policije, a od 1996. predaje teoriju države i prava u Jerevanu, pišu ruski mediji.

Za ministra za vanredne situacije postavljen je prošle godine.

Bonus video: