Čaves: Vladaću još 20 godina

"Pozivam vas na proslavu mog 77. rođendana. Rekao sam ranije da ću otići sa vlasti 2021. godine, ali neću, možda 2031.", kazao je on
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2011. 10:22h

Predsjednik Venecuele Ugo Čaves proslavio je svoj 57. rođendan pjevajući i igrajući i saopštio da namjerava da ostane na vlasti još dvije decenije uprkos tome što se liječi od raka.

Čaves je juče pozdravio sa balkona predsjedničke palate okupljenu masu pristalica mašući velikom zastavom Venecuele i rekao da očekuje da uskoro izgubi kosu zbog hemoterapije kao i da su pred njim dugi mjeseci liječenja tokom kojih će nastaviti da obavlja svoje funkcije.

"Ponovo ćemo pobijediti na predsjedničkim izborima sledeće godine! Snaga i jedinstvo!", izjavio je Čaves i dodao: "Iduće godine moramo osvojiti 10 miliona glasova!".

Čaves je pjevao i plesao sa kćerkama na balkonu palate i slao poljupce okupljenoj masi a pored njega su stajala njegova tri unuka. Orkestar je svirao narodnu muziku a pristalice Čavesa su pjevale pred džinovskom rođendanskom tortom, prenosi AP.

"Pozivam vas na proslavu mog 77. rođendana. Rekao sam ranije da ću otići sa vlasti 2021. godine, ali neću, možda 2031.", kazao je on.

Čaves je na vlasti od 1999. godine, a 20. juna ove godine operisan je na Kubi od raka bez preciziranja o kakvoj vrsti raka se radi. Jedino je rekao da je rak u karličnom dijelu.

Galerija

Bonus video: