Direktor MMF-a već je bio predmet seksualnih afera

Kako je saopštila policija, Stros-Kan ( 62) ukrcao se na Er Fransov avion za Pariz, ali ga je aerodromska služba za bezbjednost neposredno pred poletanje izvela iz aviona
0 komentar(a)
štraus-kan, Foto: Trendsupdates.com
štraus-kan, Foto: Trendsupdates.com
Ažurirano: 15.05.2011. 09:57h

Izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda(MMF) i mogući kandidat za predsjednika Francuske Dominik Stros-Kan priveden je u policiju pod sumnjom da je seksualno zlostavljao jednu sobaricu u njujorškom hotelu.

Kako je saopštila policija, Stros-Kan ( 62) ukrcao se na Er Fransov avion za Pariz, ali ga je aerodromska služba za bezbjednost neposredno pred poletanje izvela iz aviona i predala policiji koja ga je ispitala u vezi sa seksualnim napadom na spremačicu u luksuznom hotelu.

Portparol policije je rekao Stros-Kan nije želio da odgovara i da je stvar prepustio svojim advokatima.

"On je optužen za seksualni napad, pokušaj silovanja i zadržavanje protiv volje", rekao je portparol.

Prema svjedočenju žene koju je napao šef MMf-a, ona je čistila luksuzni apartman u subotu poslije podne u hotelu Sofitel, kada je Stros-Kan izašao nag iz kupatila i napao je.

Pošto ju je odvukao u spavaću sobu, direktor MMF ju je seksualno napastvovao.

Žena je uspjela da se oslobodi na trenutak i pobjegne iz sobe, ali je uporni Stros-Kan ponovo uhvatio i ovaj put povukao u kupatilo gdje ju je prisiljivao na oralni seks i pokušao da joj skine gaće.

Ipak, ona je uspjela da se još jednom otrgne i napusti apartman poslije čega je o svemu obavjestila nadležne u hotelu koji su potom pozvali policiju.

Kada su detektivi njujorške policije stigli, Stros-Kan je već napustio hotel ostavljajući za sobom svoj mobilni telefon.

"Izgleda da je napustio hotel u žurbi", rekao je portparol policije.

Njujorška policija je posle saznanja da se bjegunac nalazi na aerodromu obavjestila tamošsnje nadležne koji su potom izvukli šefa MMF-a sa leta za Pariz i priveli ga u policiju.

Nije mu prvi put

On je već bio predmet istage MMF-a 2008. godine zbog nedolične veze sa podređenom koleginicom.

Stros-Kan se tom prilikom poslije istrage koju je upravni odbor MMF-a ocjenio kao "niz pogrešnih procjena", izvinio kolegama putem elektronske pošte.

"Budući da je incident izazvan nizom mojih grešaka u procjeni, za koje preuzimam punu odgovornost, snažno vjerujem da nisam zloupotrijebio položaj", napisao je šef MMF-a.

Upravni odbor ocjenio je da je veza bila uz obostrani pristanak i službenica sa kojom je Stros-Kan bio u vezi napustila je Međunarodni monetarni fond i prešla u Evropsku banku za obnovu i razvoj.

Povodom novog incidenta u Njujorku MMF još uvijek nije iznio saopštenje.

Bonus video: