Obama ismijao predsjedničke ambicije Donalda Trampa

Obama je podrugljivo rekao da bi Tramp"mogao da se usredsredi na ozbiljnija pitanja", poput onoga - "da li se čovjek zaista iskrcao na Mjesec".
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2011. 10:25h

Američki predsjednik Barak Obama ismijao je želju Donalda Trampa da postane kandidat republikanaca na predsjedničkim izborima 2012: promjene koje bi Tramp mogao da unese u Bijelu kuću bile bi otvaranje kazina i postavljanje "đakuzija" u bašti, rekao je Obama.

Na godišnjoj večeri Bijele kuće u čast Udruženja dopisnika, kojoj je prisustvovao i Tramp, Obama je govorio o predsjedničkim ambicijama tog televizijskog magnata i zvijezde televizijskih rialiti programa.

Predsjednik SAD je prikazao na ekranu svoju viziju promjena koje bi Tramp unio u Bijelu kuću: ime medijskog magnata bilo je ispisano svijetlećim slovima, a na travnjaku ispred Bijele kuće šetkale su se djevojke sa koktelima i vidio se veliki "đakuzi bazen".

Obama je ironično dodao da je Tramp pokazao oštroumnost kao "budući predsjednik" i time što je toliko vremena proveo baveći se teorijama zavjere o tome gdje se Obama rodio.

Nedjelju dana pošto je objavio krštenicu koja svjedoči da je rođen u SAD - na Havajima, Obama je podrugljivo rekao da bi Tramp sada, "kada je ta stvar završena", Tramp "mogao da se usredsredi na ozbiljnija pitanja", poput onoga - "da li se čovjek zaista iskrcao na Mjesec".

"Niko nije ponosniji što je pitanje moje krštenice stavljeno ad akta od Donalda (Trampa)", rekao je Obama, aludirajući na tvrdnju Trampa da je on odgovoran za rješavanje tog pitanja.

Tramp je cijele prošle nedjelje napadao Obamu, iznoseći razne teorije o Obaminom rodnom mjestu i krštenici, ali i o njegovom školovanju.

Tokom sinoćnje večere, na kojoj su na ekranu prikazivani razni američki simboli, mogla se vidjeti i Obamina krštenica, a predsjednik je ponudio i da "prikaže film o svom dolasku na svijet", nakon čega je pušten insert iz filma Volta Diznija "Kralj lavova".

Bonus video: