Ko je djevojčica koja je ućutkala svijet na 6 minuta

Severn je, iako joj je bilo tek 12, pred delegatima UN govorila jasno, i na način da je mnoge među njima rasplakala
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2011. 08:57h

Kada govori o životnoj sredini, iz nje isijava energija. Kada joj je bilo 12 godina, govorila je na Samitu Ujedinjenin nacija o planeti Zemlji. Danas je naučnica i sa istim žarom je posvećena zaštiti životne sredine.

Severn Suzuki je jedna od najzačajnijih aktivista današnjice u svijetu. Rođena je i odrasla u Vankuveru, a zaštiti životne sredine je posvećena od vrtića. Kada joj je bilo 9 godina, ona i njeno društvo su se priključili organizaciji djece koja se bore za zaštitu životne sredine (ECO, Environmental Children's Organization).

Tri godine kasnije, 1992, kada joj je bilo 12 godina, oni su otputovali u Rio de Ženeiro, na godišnju konferenciju Ujedinjenih nacija o planeti Zemlji.

Severn je i danas posvećena zaštiti životne sredine

Severn je tada, iako joj je bilo tek 12, pred delegatima UN govorila jasno, i na način da je mnoge među njima rasplakala. Šest minuta svjetske vođe slušali su djevojčicu kako govori istinu. Zapanjujuću, zabrinjavajuću, upozoravajuću istinu.

Video njenog govora sa tog samita, po kojem je postala poznata širom svijeta, postoji na više jezika na popularnoj mreži YouTube.

Bonus video: