VIDEO Sidnejska opera kao dio Vivid festivala svjetla

Tema ovogodišnjeg Vivida na jedrima Opere je "Balet australijske flore", u sklopu kojeg će moći da se vide najčudesniji spojevi savremenih plesova i botaničkih čuda Australije.
332 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2019. 17:29h

U najvećem gradu Australije danas počinje jedna od omiljenih turističkih manifestacija - Vivid. Sidnej će u naredna 23 dana (od 24. maja do 15. juna) biti svjetska prijestonica svjetlosti, savremene muzike i inovativnih ideja.

Po običaju, u centru pažnje biće jedra Sidnejske opere, zatim masivni Lučki most, staro zdanje Luna parka na sjevernoj obali grada i čuvena Botanička bašta. Za iluminaciju Sidnejske opere ove godine je zadužen američki vizuelni umjetnik kineskog porijekla Endru Tomas Huang, koji je postao poznat po realizaciji futurističkih video spotova za muzičare poput Bjork i Toma Jorka. Tema ovogodišnjeg Vivida na jedrima Opere je "Balet australijske flore", u sklopu kojeg će moći da se vide najčudesniji spojevi savremenih plesova i botaničkih čuda Australije.

Prošlogodišnje izdanje manifestacije privuklo je 2,25 miliona posjetilaca, a organizatori kažu da se radi o najvećem festivalu svjetla, muzike i savremenih ideja na južnoj hemisferi.

Bonus video: