LIST PRENIO DA SU SAD POVEĆALE DIGITALNE UPADE U RUSKU ELEKTRIČNU MREŽU

Tramp optužio Njujork tajms za virtuelnu izdaju

Njujork tajms, koji redovno objavljuje istraživačke članke koji ne idu na ruku Trampu, često je meta izliva bijesa amerikog predsjednika na medije
1151 pregleda 0 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Američki predsjednik Donald Tramp optužio je list Njujork tajms za "virtuelni čin izdaje" jer je prenio da su SAD povećale digitalne upade u rusku električnu mrežu.

"Ti promašeni iz Njujork tajmsa su upravo smislili priču da su SAD znatno povećale hakerske napade na Rusiju. To je virtuelni čin izdaje", naveo je Tramp na Tviteru dodajući velikim slovima da je to netačno i da je su novinari lista korumpirani i neprijtelji naroda.

Njujork tajms, koji redovno objavljuje istraživačke članke koji ne idu na ruku Trampu, često je meta izliva bijesa amerikog predsjednika na medije.

List je u subotu preneo da američka vlada povećava digitalne upade na električnu mrežu i druge mete u Rusiji kako bi joj uputila upozorenje, pošto sumnja da Moskva to isti čini Vašingtonu.

Prema američkim zvaničnicima koje citira list, Tramp nije bio obaviješten o detaljima te operacije.

Pentagon i obavještajne službe su oklijevale da obavijeste Trampa u strahu od njegove reakcije i mogućnosti da to američki predsjednik pomene nekim stranim zvaničnicima kao što je o jednoj osjetljivoj operaciji u Siriji govorio pred nekim ruskim zvaničnicima, dodao je Njujork tajms.