TANKER ZAPLIJENJEN 19. JULA

"Ne ugrožavajte svoje živote": Iran objavio snimak pregovora sa britanskim ratnim brodom

U video snimku čuje se kako pripadnik iranskih snaga kaže "Naloženo vam je da se ne miješate u moju operaciju", "Naloženo vam je da se ne miješate u ovo pitanje"
3852 pregleda 1 komentar(a)
Revolucionarna garda kruži oko britanskog tankera, Foto: AP
Revolucionarna garda kruži oko britanskog tankera, Foto: AP

Iranska Revolucionarna garda objavila je video i audio snimak na kojem se čuje kako pripadnik ovih snaga upozorava britanski ratni brod da se ne miješa, dok iranske snage zauzimaju britanski tanker "Stena Impero" dok je plovio u Ormuskom moreuzu.

U dvominutnom video snimku čuje se kako pripadnik iranskih snaga kaže "Naloženo vam je da se ne miješate u moju operaciju", "Naloženo vam je da se ne miješate u ovo pitanje".

Uslijedio je odgovor sa britanskog ratnog broda "fokstrot 236", čiji oficir kaže da je u blizini međunarodnog priznatog prolaza sa trgovačkim brodom koji je u tranzitu, prenosi AP.

"Ne ugrožavajte svoje živote", upozorio je iranski vojnik dodavši da je trgovački brod pod iranskom kontrolom, prenosi Tanjug.

Iranski zvaničnici tvrde da je brod "Stena impero", zaplijenjen 19. jula pošto je prekršio međunarodna pomorska pravila i plovio pogrešnim kanalima, kao i da je to odgovor na ulogu Britanije u zapljeni iranskog tankera kod Gibraltara.