Masovna pucnjava u Teksasu: Pet mrtvih, napadač ubijen

Sve je počelo kada je saobraćajni policajac zaustavio osumnjičenog, no ovaj ga je ubio i potom ukrao kamion američke poštanske službe i nastavio nasumično pucati u ljude. Policija ga je uspjela okružiti na parkiralištu pozorišta Sinerdži i po svemu sudeći u razmjeni vatre ubiti. Policija za sada odbija objaviti njegov identitet ili opisati kako je umro
2929 pregleda 0 komentar(a)
Sa mjesta pucnjave u Odesi, Foto: Mark Rogers/AP
Sa mjesta pucnjave u Odesi, Foto: Mark Rogers/AP
Ažurirano: 01.09.2019. 10:06h

U masovnoj pucnjavi u Teksasu pet osoba je ubijeno, a više od 20 je ranjeno u gradovima Midland i Odesa na zapadu Teksasa, a među ubijenima je i napadač.

Policija navodi da je osumnjičeni koji je ubijen u pucnjavi, bio bijeli muškarac star oko 30 godina. Nakon početnih izvještaja kako se radi o više napadača, policija vjeruje da je postojao samo jedan strijelac.

Sve je počelo kada je saobraćajni policajac zaustavio osumnjičenog, no ovaj ga je ubio i potom ukrao kamion američke poštanske službe i nastavio nasumično pucati u ljude. Policija ga je uspjela okružiti na parkiralištu pozorišta Sinerdži i po svemu sudeći u razmjeni vatre ubiti. Policija za sada odbija objaviti njegov identitet ili opisati kako je umro.

"Nadamo se kako se radi o samo jednom napadaču," kazao je gradonačelnik Midlanda Džeri Morales dodavši kako ne zna ništa o osumnjičenom niti koji je njegov motiv.

Šef policijske uprave u Odesi, Majkl Gerke, takođe je kazao kako motiv nije poznat. U pucnjavi je poginulo pet osoba, a 21 osoba je ranjena. Upucana su i tri policajaca, jedan iz Odese, jedan iz Midlanda i službenik državne policije.

Ovo je druga masovna pucnjava u Teksasu ovoga mjeseca. Prije samo četiri sedmice, naoružani čovjek ubio je 22 osobe u masovnoj pucnjavi u El Pasu, smještenom oko 285 milja zapadno od Odesse.

Bonus video: