Napadač u Teksasu od ranije poznat policiji

Napadač je bio na putu iz Midlanda za Odessu kada ga je policija nešto iza 15 sati po lokalnom vremenu zaustavila na putu, kazao je Gerke. Pucao je u policajca i potom pobjegao vozilom prema Odesi. Odvezao se do prodavnice Houm Dipo gdje je otvorio vatru na prolaznike
1160 pregleda 0 komentar(a)
Evakuacija iz bioskopa nakon pucnjave, Foto: Rick Lobo/Reuters
Evakuacija iz bioskopa nakon pucnjave, Foto: Rick Lobo/Reuters

Bijelac u tridesetima, koji je u subotu u dva zapadnoteksaška grada Midlandu i Odesi ubio četiri osobe i ranio 21, od ranije je poznat policiji, objavile su vlasti.

Napadača je policija zaustavila u vozilu i on je počeo pucati, ranio je policajca te je pobjegao i na putu iz jednog grada do drugog napustio je vozilo, ukrao poštanski kombi te ubio četiri osobe pucajući nasumično na policajce, vozače i prolaznike.

Ubijen je u oružanom obračunu s policijom ispred bioskopa u Odesi.

Vlasti su prvotno vjerovale da se radi o dva napadača u dva vozila no načelnik policije u Odesi Majkl Gerke rekao je na konferenciji za novinare u subotu uveče kako se vjeruje da je bio sam.

Napadač je bio na putu iz Midlanda za Odessu kada ga je policija nešto iza 15 sati po lokalnom vremenu zaustavila na putu, kazao je Gerke. Pucao je u policajca i potom pobjegao vozilom prema Odesi. Odvezao se do prodavnice Houm Dipo gdje je otvorio vatru na prolaznike.

"U jednom je trenutku ukrao poštanski kombi i napustio svoje vozilo", kazao je Gerke.

Nastavio je voziti praćen policijom prije nego što se zabio u parkirano vozilo u blizni bioskopa u Odesi gdje je u razmeni vatre s policijom ubijen, prenosi hina pisanja američkih medija.

Na objavljenom video snimku vidi se kako posjetioci bioskopa vrište i bježe.

Gerke je kazao kako je napadač poznat policiji od ranije ali nije žeilo da spekuliše o mogućim motivima napada.

Napadač je bio naoružan puškom, kazala je policija.

Bonus video: