JOŠ NEMA UPOZORENJA

Tropska oluja Umberto prerasta u uragan

NHC je naveo da bi "centar Umberta" trebalo da nastavi da se premješta dalje od istočne obale američke savezne države Floride tokom narednih dana, da bi se zatim pomjerio dalje od SAD
560 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Tropska oluja Umberto trebalo bi prema očekivanjima meteorologa da danas postane uragan, dok lagano postaje sve jača sjeverno od Bahama, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC), a prenosi danas Glas Amerike (Voice of America - VOA).

Meteorolozi nijesu savjetovali nadziranje obale niti su izdali upozorenje za oluju koja se premješta smjerom sjever-sjeverozapad sa maksimalnim vjetrovima do 95 kilometara na čas.

NHC je naveo da bi "centar Umberta" trebalo da nastavi da se premješta dalje od istočne obale američke savezne države Floride tokom narednih dana, da bi se zatim pomjerio dalje od SAD.

"Nadimanje vodenih talasa koje izaziva Umberto, prema očekivanjima trebalo bi da utiče na sjeveroistočne Bahame i na obalu SAD od istočno-centralne Floride do Sjeverne Karoline tokom narednih nekoliko dana", dodao je NHC i upozorio da bi "narastanje vode moglo da izazove talase opasne po život".

Prisustvo Umberta nateralo je zvaničnike da suspenduju napore na pružanju pomoći i zatvore aerodrome na Bahamima, dok traje rad na obnovi i uklanjanju posljedica razaranja koje je nedavno izazvao uragan Dorijan.