Tramp: Moje zdravlje je jako dobro; Grišam: Zdrav je koliko je to moguće

"Sve veoma dobro (sjajno!). Završiću pregled iduće godine", napisao je američki predsjednik.
2232 pregleda 2 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Američki predsjednik Donald Tramp objavio je danas da je "jako dobrog" zdravlja pošto je obavio prvu fazu godišnjeg sistematskog pregleda, prenosi Tanjug.

Tramp je na Tviteru objavio da je obavio prvu fazu pregleda u Nacionalnom vojnom medicinskom centru "Volter Rid" u Vašingtonu.

"Sve veoma dobro (sjajno!). Završiću pregled iduće godine", napisao je američki predsjednik.

I Bijela kuća je saopštila da je predsjednik obavio brz pregled i neke laboratorijske testove, prenosi Rojters.

"Predvidjevši da će 2020. biti veoma zauzet predsjednik koristi slobodan vikend ovdje u Vašingtonu da počne dio rutinskog godišnjeg pregleda", saopštila je sekretarka za štampu Bijele kuće Stefani Grišam.

Upitana o glasinama da li je predsjednik posjetio vojni medicinski centar zbog razloga koji "nisu rutinski kontrolni pregledi", Grišam je odgovorila: "Apsolutno ne. On je zdrav koliko je to moguće".

Tramp se takođe sastao s doktorima bolnice i zahvalio im na brizi za ranjene američke vojnike, a potom se sastao i sa porodicama pripadnika specijalnih snaga ranjenim u Avganistanu.

"Predsjednik ostaje zdrav i energičan, što pokazuju i njegovi burni nastupi pred više hiljada Amerikanaca nekoliko puta nedjeljno", rekla je Grišam.

Ona ipak nije pružila nikakve detalje o pregledu ili laboratorijskim testovima predsjednika.

Kako se navodi, u februaru je doktor iz Bijele kuće poslije višečasovnih pregleda saopštio da je Tramp "vrlo dobrog zdravlja".

Tramp, poznat po svojoj ljubavi prema hamburgerima i prepečenim odrescima, kao i odbojnosti prema teretani, od 2017. godine dobio je na težini gurnuvši svoj indeks tjelesne mase u kategoriju gojaznih, prenosi Rojters.

Bonus video: