EU osudila bombardovanje civila u Siriji: "Istražite posljedice"

"Iako Evropska unija (EU) priznaje prisustvo terorističkih organizacija u regionu kako su naznačile UN, napadi sirijskih snaga i njihovih saveznika na važne civilne objekte, uključujući zdravstvene i obrazovne, neprihvatljivi su i treba da odmah prestanu", zahtjeva Mogerini u izjavi
586 pregleda 0 komentar(a)
Sirija, Foto: AP, AP
Sirija, Foto: AP, AP

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost, Federika Mogerini, osudila je sirijske snage i saveznike zbog bombardovanja civilnih meta u Siriji.

Od bombi snaga sirijskog predsjednika Bašara el Asada i njegovih ruskih saveznika u srijedu u provinciji Idlib poginuo je 21 civil, od čega desetoro dece, saopštila je opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava.

"Stav EU je da svi počinioci ratnih i zločina protiv čovječnosti moraju da odgovaraju za svoja djela. EU podsjeća sve strane u sirijskom sukobu da treba da poštuju međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava", upozorila je Federika Mogerini.

"Iako Evropska unija (EU) priznaje prisustvo terorističkih organizacija u regionu kako su naznačile UN, napadi sirijskih snaga i njihovih saveznika na važne civilne objekte, uključujući zdravstvene i obrazovne, neprihvatljivi su i treba da odmah prestanu", zahtjeva Mogerini u izjavi.

Visoke predstavnica EU je pozvala UN da detaljno istraže posljedice napada u Siriji.

Bonus video: