PREDSJEDNIK UKRAJINE U POSJETI TALINU

Zelenski: Ne miješamo se u izbor u SAD

"Imamo dovoljno svojih problema. Imamo rat u Donbasu i teritorije koje su privremeno okupirane kao što je Krim. Imamo druga posla nego da vodimo telefonske razgovore", rekao je Zelenski
608 pregleda 0 komentar(a)
Zelenski, Foto: Reuters, Reuters, Reuters, Reuters
Zelenski, Foto: Reuters, Reuters, Reuters, Reuters

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da se njegova zemlja "ne miješa u izbore" u SAD, demantujući izjave nekih američkih republikanskih poslanika.

"Mi se ne miješamo u izbore ni u geopolitiku SAD", rekao je Zelenski u Talinu gdje se nalazi u posjeti.

Zelenski je aludirao na teoriju zavjere, koju su pomenuli američki predsjednik Donald Tramp i neki republikanci, a prema kojoj je navodno Ukrajina, a ne Rusija, ta koja je sprovela hakerske napade na imejlove demokrata tokom izborne kampanje 2016. 

Ukrajinski predsjednik je dodao da nema nikakve blokade američke pomoći njegovoj zemlji poslije tenzija nastalih nakon telefonskog razgovora koji je u julu imao sa Trampom.

Taj razgovor je bio povod za iniciranje procedure opoziva američkog predsjednika, jer je Tramp, kako navode demokrate, ucjenjivao Kijev tako što je za američku pomoć tražio istragu o bivšem potpredsjedniku Džozefu Bajdenu i njegovom sinu.

"Imamo dovoljno svojih problema. Imamo rat u Donbasu i teritorije koje su privremeno okupirane kao što je Krim. Imamo druga posla nego da vodimo telefonske razgovore", rekao je Zelenski.