"REPUBLIKANCI NIKAD NISU BILI TOLIKO UJEDINJENI"

Tramp o proceduri pisanja optužnice protiv njega: Pobijedićemo

Procedura za smjenjivanje Trampa odmiče u Predstavničkom domu čiju većinu čine opozicione Demokrate koje bi o tome mogle glasati krajem decembra, te bi se potom postupak nastavio u Senatu Kongresa SAD gde su u većini Trampovi vladajući Republikanci
1018 pregleda 0 komentar(a)
Tramp, Foto: BETA/AP
Tramp, Foto: BETA/AP

Američki predsjednik Donald Tramp izrazio je danas uvjerenje da će pobijediti u borbi s poslanicima koji su u borbi za njegovo smjenjivanje danas pokrenuli proceduru pisanja formalne optužnice protiv njega.

"Dobra vijest je ta da Republikanci nikad nisu bili toliko ujedinjeni", naveo je Tramp na Tviteru i dodao: "Pobijedićemo!".

Procedura za smjenjivanje Trampa odmiče u Predstavničkom domu čiju većinu čine opozicione Demokrate koje bi o tome mogle glasati krajem decembra, te bi se potom postupak nastavio u Senatu Kongresa SAD gde su u većini Trampovi vladajući Republikanci.

Nensi Pelosi, predsjedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa u kojoj većinu imaju Demokrate, zatražila je danas pisanje optužnice protiv predsednika SAD zbog "zloupotrebe položaja" jer on "ponovo pokušava da kompromituje izbore u sopstvenu korist".

Povezani članci

05. Decembar 2019.

Pelosi: Nastavlja se procedura za opoziv Trampa

"Tražim od predsjednika Odbora za pravosuđe Džerija Nadlera da pripremi tekst optužnice" protiv Trampa, dodala je ona.

Preporučujemo za Vas